Az Év Főépítésze: Csík Edina, Budaörs építészeti vezetője

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Az Év Főépítésze: Csík Edina, Budaörs építészeti vezetője


2009. augusztus 27-én vette át az Év Főépítésze kitüntető címet Hajdúböszörményben, a XVI. Országos Főépítészi Konferencián Csík Edina Budaörs főépítésze.
Számos sikeres tervpályázat lebonyolításával, valamint az építészeti minőség következetes képviseletével, Budaörs építészeti karakterének erősítésével vívta ki Csík Edina, Budaörs város építészeti vezetője a szakma elismerését.
Csík Edina nyolc éve Budaörs város főépítésze, ezt megelőzően a XII. kerületi Főépítészi Irodán dolgozott. A díjazottnak elsők között gratulált Wittinghoff Tamás, Budaörs város polgármestere, aki közös munkájuk kezdete óta nagyra értékelte és támogatta a főépítész magas szintű szakmai tevékenységét.
Az elmúlt évek budaörsi beruházásai közül mindenekelőtt a több szakmai elismerésben, köztük Építészeti Nívódíjban is részesült városházára a legbüszkébb a városi főépítész, aki kiemelte, hogy az átépítés ötlete után mindössze két év telt el a beköltözésig. A beruházás különlegessége volt, hogy egy szocialista időkből itt ragadt kockaépületből alakították ki az impozáns, építészetileg és technológiailag is kiemelkedő XXI. századi épületet.
Csík Edina a városi beruházások – többek között a 24 tantermes általános iskola, az uszoda sportcsarnok, a mentőállomás, az idősek otthona, vagy a szociális bérház kialakítása – során mindig előnyben részesítette a nem hivalkodó, funkciókhoz illeszkedő, harmonikus építészeti megoldásokat, a természetes anyagok használatát, a környezetbarát technológiákat.
A város építészeti vezetője fontosnak tartja, hogy Budaörs az arculatépítésben is sikeres, hiszen kitört a dobozváros skatulyából és szakmai körökben is egyre inkább a minőségi épületeiről válik elismertté.
A közelmúltban egyébként két komoly tervpályázat elbírálása is lezárult: a Hársfa utcai óvoda építésére, illetve a Hermann Ottó Általános Iskola átalakítására is olyan pályaművek érkeztek, amelyek megvalósulása tovább öregbíti majd Budaörs hírnevét.
A főépítész legfontosabb tervei között a budaörsi városközpont megújítása, az óváros rehabilitációja szerepel, amely folyamatba nagyon komolyan bevonják a helyi lakosságot is. Csík Edina tevékenysége során szeretné elérni, hogy minél több szabadidő eltöltésére alkalmas terület, sétálóutca, turisztikailag is vonzó közösségi tér jöjjön létre a városban. Célja, hogy ne csak vásárolni járjanak ide a környékről, hanem azért, mert – mint fogalmazott – Budaörs csodálatos: a hagyomány és a modernitás találkozik itt, egy páratlan természeti környezetben.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu