A Jegyző első születésnapja 2000/6

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

A Jegyző első születésnapja 2000/6


1999. karácsonya előtt megjelent A Jegyző bemutatkozó száma. Az újságot az a szakmai igény hozta létre, hogy az újságok sokaságában legyen egy olyan is, amely a köztisztviselők e sajátos rétegéhez szól. A bemutatkozó szám jelmondata szerint "A Jegyzőt írja a jegyző!".

 

Röviden tekintsük át, hogy a 2000-ben – a mostani számmal együtt – megjelent 6 kiadás megfelelt-e ennek a célkitűzésnek?! 84 jegyző, főjegyző és aljegyző írt cikket az újságba. 102 levélben kommentálták a lap tevékenységét a jegyzők, építő kritikát és dicséretet egyaránt kaptunk. A szerkesztőbizottság általában abban a megyében tartotta ülését, amely a lap következő számában bemutatásra került – Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Nógrád, Bács-Kiskun, és Vas megyében – így a jegyzők szóban is kifejthették véleményüket újságunkról. A Jegyző újság szakmai konferenciáin – Budapest (ELTE és Parlament), Jászberény, Siófok, Cegléd – 1660 jegyző vett részt személyesen.

A Jegyző című szaklap 2001-ben is hat alkalommal jelenik meg, elkészítettük – a szerkesztőbizottság egyetértésével – a jövő évi tervet. Minden lapszám tervezett vezető témáját és a bemutatkozó megyét az alábbi táblázatban olvashatják. A fő témák mellett továbbra is foglalkozunk a jegyzőket érintő feladatokkal, újdonságokkal.
Kiemelt témák és megyék 2001-ben:

február Hajdú-Bihar Informatika, távközlés

április Győr-Sopron Közszolgáltatást végző vállalatok


június Borsod-Abaúj-Zemplén Helyi adózás


augusztus Baranya Kisebbségek


október Fejér Humánerőforrás


december  Budapest  Választás

Az egyes bemutatkozó megyék jegyzőitől kérjük, hogy segítenek abban, hogy minél jobban be tudjuk mutatni tevékenységüket, de nemcsak az adott megyéből várjuk a cikkeket. A 2001-ben – és reméljük még sok éven át megjelenő szaklapban is a szlogenünk:
“A Jegyző”-t ÍRJA A JEGYZŐ!

Várjuk az Önök véleményét, tapasztalatik összegzését, reagálásokat a megjelent cikkekre, a konferenciákon elhangzott előadásokra.

A Jegyzők Országos Szövetsége és Városi Jegyzők Egyesülete magáénak tekinti a lapot. A szerkesztőség dolga a témák előkészítése, a szerzők felkérése, a technikai előállítás és terjesztés. A jegyzők dolga írni és olvasni


 

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu