Börtönbe mehet Sárpilis volt polgármestere?

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Börtönbe mehet Sárpilis volt polgármestere?


Tíz hónap, egy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte kedden, nem jogerősen a Szekszárdi Járásbíróság a Tolna megyei Sárpilis volt polgármesterét költségvetési csalás és hűtlen kezelés miatt.

Hegedűs János, aki 1998-tól 2010-ig volt a község független polgármestere, a bíróság szerint 2007 és 2009 között több fiktív számla kiegyenlítését hagyta jóvá olyan kulturális rendezvényekre, iskolai kirándulásokra vonatkozóan, amelyeket nem tartottak meg.

A másodrendű vádlott, egy gemenci vállalkozó, aki benyújtotta a számlákat a falu önkormányzatának, csalás miatt szintén tízhavi, egy évre felfüggesztett börtönbüntetést, és 280 ezer forint pénzbüntetést kapott. A perben hűtlen kezeléssel vádolt jegyzőt felmentette a bíróság.

A vállalkozó a hétszáz lakosú településen meg nem tartott gyereknapi, karácsonyi programra, nyári táborra, gemenci kirándulásra hivatkozva számlázott 40-50 ezer forint körüli összegeket, amiről a polgármester is tudott. Az ítélet szerint a vállalkozónak 286 ezer forintot kell fizetnie a sértett sárpilisi önkormányzat részére.

Forrás: mno

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu