Kétszáz roma diplomás kerülhet a közigazgatásba

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Kétszáz roma diplomás kerülhet a közigazgatásba


– A kormány kétszáz roma diplomás felvételét kezdeményezi a közigazgatásba – jelentette be Bajnai Gordon szombaton a Romaversitas Alapítvány tanévnyitóján.

A miniszterelnök véleménye szerint ahhoz, hogy "a nemrég letartóztatott magyar Ku-Klux-Klantól" el lehessen jutni egy magyar Obamához, sokkal erősebb roma értelmiségi elitre van szükség, akik képesek a romaintegrációt segíteni.

Hozzátette: ehhez szükség van arra, hogy az állam elöl járjon, ezért is kezdeményezik a diplomás romák bekerülését a közigazgatásba. Mint mondta, azt szeretné, ha a diplomások nem esélyegyenlőségi szakemberként dolgoznának, hanem a saját szakterületükön.

Közölte: az első évet uniós forrásból finanszírozzák, a munkahelyükön pedig határozatlan idejű szerződést kapnak a programban részt vevő roma diplomások. Hangsúlyozta, hogy a romák integrációja nélkül nincs fenntartható fejlődés Magyarországon.

A Romaversitas tanévnyitóján résztvevő fiataloknak azt mondta: lehet hogy itt ül közöttük a magyar Obama, de nekik is felelősségük van abban, hogy élni tudjanak a számukra biztosított lehetőséggel, a pozitív diszkriminációval. Mutassanak példát, állítsanak modellt – fogalmazott a kormányfő.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu