Közlemény 2008/2

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Közlemény 2008/2


Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter 2008. február 29-én Bécsben az osztrák politika és gazdaság befolyásos személyiségei előtt ismertetette az Új Magyarország Fejlesztési Terv főbb irányvonalait, hazánk fejlesztési prioritásait.

 

Bajnai Gordon bécsi tartózkodása során megbeszélést folytatott dr. Martin Bartensteinnel, Ausztria szövetségi gazdasági és munkaügyi miniszterével is.
A tárgyalás egyik fő témája a Szentgotthárd-Heiligenkreuz-i Ipari Park osztrák oldalára tervezett termikus hulladék-feldolgozó volt.
Hazánk számára kiemelt jelentőségű, hogy a beruházás ne ezen a helyszínen valósuljon meg. Mint ismeretes, az Európai Bizottság 2007. november elején a 10 legjobban ajánlott európai turisztikai célpont közé emelte a szemétégető helyszínével szomszédos Őrség területét. A magyar álláspont szerint a létesítmény kedvezőtlenül befolyásolná a térség ökoturisztikai lehetőségeit, károsan hatna természeti értékeire és az ott élők életminőségére, így szükséges a kérdés mielőbbi, mindkét oldal számára megfelelő rendezése.
A felek megvitatták Magyarország és Ausztria együttműködésének lehetőségeit az Ausztria-Magyarország 2007-2013 Európai Területi Együttműködési Program keretén belül.
Az elmúlt években jelentős fejlődésen mentek át a határon átnyúló kapcsolatok, mind a résztvevő partnerek közötti konszenzus-készség, mind a szakmai felkészültség tekintetében. A határ mindkét oldalán erősödtek a pályázati- és menedzsment kapacitások, és a közös programokban hangsúlyosabb a civil szerveződések részvétele is.
A közös cél új partnerségek kialakulása, illetve – a régi partnerségek nyomán – még sikeresebb pályázatok megvalósítása.
Budapest, 2008. február 29.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu