Nem választottak alpolgármestert, négyszázezres büntetést kaptak

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Nem választottak alpolgármestert, négyszázezres büntetést kaptak


Csaknem négyszázezer forintra büntette a Komárom-Esztergom megyei kormányhivatal Réde önkormányzatát, mert a képviselő-testület a törvényi előírások ellenére 2014 októbere, az önkormányzati választások óta nem választott alpolgármestert – írja keddi számában a 24 Óra című napilap.

A mulasztás oka, hogy a polgármester jelöltjét a képviselő-testület egyszer sem fogadta el, a település vezetője azonban csak olyan képviselőt hajlandó jelölni erre a posztra, akivel együtt tud működni.

A lap beszámolója szerint a kormányhivatal többször felszólította a települést, hogy válasszanak alpolgármestert, majd bíróságra került az ügy, ennek fejleménye a 386 500 forintos bírság. Az összeg meghatározásánál a 38 650 forintos köztisztviselői illetményalap tízszeresét vették alapul.

Pölöskei József (független) polgármester írásban kérte a kormánymegbízottól a bírság csökkentését. A polgármester az újságnak azt mondta, a történtek sok helybélit felháborítottak. Szerintük a bírságot nem a közös kasszából kellene kifizetni, hanem a képviselőknek kellene összeadniuk, mert a hiba csak nekik róható fel.

Forrás: vg.hu

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu