Több mint egymilliárd forint a könyvtári szolgáltatások minőségi megújítására

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Több mint egymilliárd forint a könyvtári szolgáltatások minőségi megújítására


Több mint egymilliárd forint áll rendelkezésre a könyvtári szolgáltatások minőségi megújítására; a könyvtárak 2012. február 17. és április 30. között pályázhatnak  közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága.

Az Új Széchenyi Terv keretében a Tudásdepó-Expressz most meghirdetett ütemében több mint egymilliárd forint áll rendelkezésre a könyvtári szolgáltatások minőségi megújítására. Ennek egyik célja, hogy a könyvtári rendszer jobb hatásfokkal szolgálja a minőségi oktatást, a formális oktatáson kívüli képzést és tanulást, a könyvtári szolgáltatásokkal megvalósítható olvasási és digitális kompetenciák fejlesztését. A másik fő cél pedig a könyvtári szolgáltatások tértől és időtől független hozzáférésének biztosítása a területi különbségek csökkentése érdekében.

könyvtárak a pályázattal oktatást támogató elektronikus katalógusokat, idegen nyelvű interaktív portálokat, a nap 24 órájában elérhető könyvtári online szolgáltatásokat alakíthatnak ki az olvasók igényeinek figyelembevételével  olvasható a közleményben.

A pályázati forrással lehetőség nyílik olvasáskultúra-fejlesztő programok, digitális írástudást támogató képzések megszervezésére, illetve helytörténeti és helyismereti információk válhatnak mindenki számára megismerhetővé és hozzáférhetővé a könyvtári honlapokon.

A Tudásdepó-Expresszre valamennyi könyvtártípus  települési, iskolai, megyei, felsőoktatási, szakkönyvtár minimum 10, maximum 50 millió forintos, vissza nem térítendő fejlesztési támogatásra pályázhat 2012. február 17-től 2012. április 30-ig. A korábbi nyertesek újabb fejlesztési lehetőséghez juthatnak. A pályázatot az érdeklődők a http://ujszechenyiterv.gov.hu/ oldalról tölthetik le.

mti_hirfelhasznalo.jpg

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu