Tisztelt Olvasók! 2011/2

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Tisztelt Olvasók! 2011/2


A Jegyző és Közigazgatás lap új kiadója, a HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó vezetőjeként szeretném üdvözölni Önöket. A lap életében a tulajdonosváltás mindenképpen fontos esemény, ugyanakkor sietve nyugtatok meg mindenkit, hogy tartalom, szellemiség és színvonal tekintetében jelentős változást nem fognak érzékelni. Az eddig megszokott témák mellett a kiadónk újdonságairól szóló aktuális hírekkel bővítjük a tartalmat a jövőben, emellett minden építő kritikát és változtatási javaslatot örömmel fogadunk. Ezt egy e lapszám végén, illetve a honlapunkon található kérdőív kitöltésével áll módjukban jelezni, mely észrevételeket előre is köszönünk.

A korábbi visszajelzésekből az derül ki, hogy az olvasók elégedettek a lappal, a hozzánk érkezett vélemények mind elismerőek voltak. Kiemelném például egy neves szakember gondolatát, aki szerint e lapból előre megtudható, hogy fél- vagy egy év múlva milyen kérdések foglalkoztatják majd a jegyzőket. Tudjuk azt is, hogy a Jogalkotás-jogalkalmazás rovat mennyire fontos munkaeszközzé vált sokak számára. Ennek fényében célunk nem lehet más, minthogy a lapot megőrizzük a jegyzők és a helyi közigazgatás szakemberei fórumaként.

Olvasóink számára remélhetőleg ismerősen cseng a HVG-ORAC név. Közel két évtizede szolgáljuk a szakembereket jogi kiadóként: ellátva őket könyvekkel, döntvénytárakkal, szaklapokkal, szemináriumokkal, elektronikus jogi adatbázissal, azaz a legkülönfélébb jogi tartalmakkal. Tankönyveinkkel jelen vagyunk a jogászképzésben és a Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Karán folyó oktatásban is. Legismertebb kiadványunk minden bizonnyal a „Bírósági Határozatok”, vagy ahogy a jogászok nevezik a „BH”. E széles spektrumot lefedő kiadványcsaládba illesztjük most be a Jegyzőt, a gyakorlati és aktuális információkat tartalmazó legjelentősebb közigazgatási szaklapot, amire már most büszkék vagyunk.

Tudjuk, hogy a Jegyző közösségépítő szerepet is betölt: a helyi közigazgatás szakemberei sokszor innen ismerik az ország különböző szegleteiben tevékenykedő kollégáikat, vagy értesülnek az őket foglalkoztató szakmai kérdésekről. Remélem, hogy e közösség, azaz Önök a jövőben is örömmel forgatják majd a lapot, és továbbra is nélkülözhetetlen lesz a munkájukhoz.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu