Megalakult a Nemzeti Építészeti Tanács 2007/4

A közigazgatás szakmai fóruma

Hírek / Hírek, információk

Megalakult a Nemzeti Építészeti Tanács 2007/4


2007. június 8-án ünnepélyes keretek között megalakult a Nemzeti Építészeti Tanács.

 

 

Az alakuló nyilatkozat aláírására a Magyar Tudományos Akadémia Felolvasótermében, a Magyar Építõmûvészek Szövetsége közgyûlésén került sor. 

 

A nyilatkozatot dr. Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter, Fegyverneky Sándor országos fõépítész és öt civil szakmai szervezet (a Magyar Építõmûvészek Szövetsége, a Magyar Építész Kamara, a Magyar Urbanisztikai Társaság, az Országos Fõépítészi Kollégium és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége) elnöke látta el kézjegyével. A Nemzeti Építészeti Tanács az építésügyért felelõs miniszter szakmai tanácsadó testülete, amely 18 tagból áll, elnöke az országos fõépítész. 

 

A testület a döntéseket segítõ és megalapozó munkán kívül hozzájárul az épített és természeti környezet minõségének javításához, az építészeti kultúra társadalmi elismertségének szélesítéséhez, a vizuális kultúra színvonalának emeléséhez, a környezettudatos gondolkodás kiszélesítéséhez, és az Új Magyarország Fejlesztési Terv végrehajtása során jelentõsen megnövekedõ építési-beruházási feladatok magas színvonalú megvalósításának elõsegítéséhez. 

 

A tanács véleménye kialakítása során egy szélesebb grémium szakértelmére is támaszkodik. A Nemzeti Építészeti Tanács Fóruma olyan 50–100 fõs szakértõi testület, amely neves építészekbõl és az épített környezet minõsége szempontjából jelentõs intézményeket, szervezeteket képviselõ szakemberekbõl áll. A fórum feladata a Nemzeti Építészeti Tanács által megfogalmazott javaslatok véleményezése.

Kategória

Könyvajánló

Facebook Pagelike Widget

 

1037 Budapest, Montevideo utca 14.
Tel.: +36 1 340 2304
Fax: +36 1 349 7600
E-mail: info@orac.hu

Weboldal: orac.hu

Szakmai partnerek

Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) – www.josz.eu

Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége – www.kozszov.org.hu