http://www.ambienonlinebuycheap.com/ cheap Tramadol online overnight delivery http://freephen375.com/is-phentermine-very-expensive-to-buy/ http://www.healthprose.org/ Jegyzo.hu
http://hvgorac.hu/Az_altalanos_kozigazgatasi_rendtartas_magyarazata
  HÍREK

  Jogerősen megnyerte a Mahir a hirdetőoszloppert Betűméret: Betűméret
2017.03.01.
 
 


Kategória: Hírek, információk - 734 darab hír

Hozzászólások: 0
Település:
 
 

Hatálytalan és érvénytelen a Fővárosi Közgyűlés 2015 szeptemberében meghozott döntése a Magyar Nemzettel közös tulajdonosi körhöz tartozó Mahir Cityposter Kft. 2006-ban huszonöt évre kötött szerződésének felmondásáról. Ezt hirdette ki immár jogerős ítéletében szerdán a Debreceni Ítélőtábla, helybenhagyva a Fővárosi Törvényszék elsőfokú végzését. Így a helyén maradhat a cég összesen 650 budapesti hirdetőoszlopa, a fővárosnak ráadásul 1,270 millió forint perköltséget is fizetnie kell.

Görög Attila, a Debreceni Ítélőtábla tanácsvezető bírája szinte minden ponton alaptalannak találta a főváros fellebbezését, amelyben csaknem hatvan oldalon többtucatnyi érvvel vitatta a Fővárosi Törvényszék 2016. szeptember 15-én hozott ítéletét. Csikós Csaba, a főváros ügyvédje legfőképpen Kolozs Balázst, az akkor még nem jogerős ítéletet kihirdető bírót támadta elfogultsággal, részrehajlással a bizonyítási indítványaik elutasítása miatt. Csikós Csaba fellebbezésében még azt is kifogásolta, hogy őt egyszer a törvényszéki bíró figyelmeztette „valótlanságok állítása miatt", s ezt a jogász dehonesztálónak érezte. Ezzel szemben a táblabíróság hosszú és részletes szóbeli indokolásában kifejtette: Kolozs Balázs tisztességesen és becsületesen járt el, amiért köszönet illeti.

A tanácsvezető bíró tételesen, érvről érvre támasztotta alá, hogy miért volt helyes az elsőfokú ítélet, amelyen minimálisan, az ügy érdemét nem befolyásolva módosított a másodfokú bíróság. Ennek alapján a legfőbb megállapítása az volt, hogy a főváros és a Mahir szerződése klasszikus haszonbérlet volt, és lényegében semmi alapjuk nem volt azoknak a kifogásoknak, amelyekre hivatkozva felmondták a szerződést. Sőt, az ítélőtábla indokolásában nemcsak az önkormányzat által csatolt dokumentumok megalapozatlanságát, egymáshoz képest súlyos ellentmondását mutatta be, hanem levezette: a fővárosnak a felmondástól számítva összesen három plusz nyolc napja lett volna, hogy - igazát védve - bírósághoz forduljon, ám ezt az önkormányzat elmulasztotta, így gyakorlatilag már 2015 novemberétől kezdve hatálytalan volt a felmondás. Hiábavaló volt a főváros hivatkozása arra, hogy csak pályázat volt, és nem közbeszerzés, illetve néhány oszlop nem mérte, csak mutatta a levegőszennyezettséget, ahogy a Mahir által biztosított kedvezmények sem minősültek „lehetetlen vállalkozásnak". A későbbi kifogás, hogy a főváros túl alacsonynak ítélte meg a Mahirral kötött szerződés szerinti legkevesebb évi 45 millió forintot, a másodfokú eljárásban megsemmisült, hiszen ha jogsértés is történt volna, azt éppen a főváros, a másik szerződő fél is elkövette.

Tovább>>

 

Forrás: mno.hu

 


   
  ELŐFIZETÉS
Előfizetés

  HÍRLEVÉL
Email címem:
Keresés

Feliratkozáshoz adja meg email címét!

  HÍREK
 
Régió


Megye


TelepülésKATEGÓRIÁK
 
Egészségügy
2 hír
Európai Unió
2 hír
Hírek, információk
734 hír
Jegyző
2 hír
Jegyzőklub
3 hír
Kistérség
1 hír
Közigazgatási reform
9 hír
Közterületi Felügyeleti Rendszerek
1 hír
Oktatás, kultúra
4 hír
Önkormányzat
12 hír
Pályázat
4 hír
 
  FÓRUM FRISS
Kormánytisztviselők jogállása - jubileumi jutalom - végkielégítés
Kelt: 2012.04.10.
  FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK
Lerzsi24 2013-01-29 13:16:27
Miracle hozzászólásával...
Tovább..
Katika55 2012-12-23 13:57:36
2012. július 26-án járt volna a...
Tovább..
kívülálló 2012-06-23 07:03:58
Lehet, hogy nagyon kell keresni a...
Tovább..
Miracle 2012-05-17 13:14:23
Jó lenne egy jogértelmezés a...
Tovább..
Alászolgája 2012-01-14 20:23:25
Egyetértek, gyakorlatilag a...
Tovább..

http://jegyzo.hu/index.php?oldal=elofizetes

 
 


Szerkesztőbizottsági információk
BEMUTATKOZÁS
KAPCSOLAT

Jegyző.hu - Jegyző és Közigazgatás © hÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK