http://www.healthprose.org/ Jegyzo.hu
  PÁLYÁZATOK

  Sajátos nevelési igényű gyerekek integrációja (KONV) Betűméret: Betűméret
2012.04.19.
 
  Pályázási határidő: 2012-04-15 00:00:00    
 
 

Pályázat ismertetése:

TÁMOP-3.4.2.A-11/2

Célok: A pályázat kiemelt célja, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelésében, oktatásában részt vevő intézmények (speciális és többségi) szervezete és működése alkalmassá váljon az inkluzív nevelés megvalósítására, megújuljon az intézmények pedagógiai gyakorlata, megvalósuljon a gyermekek körében megnyilvánuló képességbeli és tanulási szükségleteihez való alkalmazkodás.

Az együttnevelésben részt vevő intézményekben elengedhetetlen a jelenleg integrált nevelésben résztvevő sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók ellátásának javítása, a befogadó pedagógiai gyakorlat széles körű elterjesztése.

A gyógypedagógiai intézmények szakmai megújulása érdekében cél, hogy az oktatási alapfunkciók mellett megjelenjenek azok a tevékenységek, amelyek csökkentik a különnevelés kedvezőtlen hatásait, elősegítik az együttnevelést, a társadalmi integrációt, valamint, hogy ezek az intézmények integrálható tanulóikat felkészítsék a többségi iskolákba való átmenetre, folyamatos támogatást nyújtsanak az együttnevelésben részt vevők számára, annak érdekében, hogy az integráció bármely formája a lehető legjobb minőségben valósulhasson meg. Az átvezetés és befogadás minőségi megvalósítása csak az intézmények pedagógusainak optimális együttműködésével, az érintett valamennyi szereplő aktív bevonásával, részvételével, a pedagógiai környezet, eszközrendszer megújításával lehetséges.

Pályázók köre: költségvetési szervként vagy nonprofit gazdálkodó szervezetként működő, az 1993. évi LXXIX. törvény szerinti, jogi személyiséggel rendelkező nevelési, oktatási intézmények konzorciumai pályázhatnak, amelyek az alábbi szervezetek fenntartásában állnak (- felhívjuk a figyelmet arra, hogy jelen pályázati felhívás keretében nevelési oktatási intézmények fenntartói nem nyújthatnak be pályázatot):

központi költségvetési irányító és költségvetési szervek, helyi önkormányzati költségvetési irányító és költségvetési szervek, helyi kisebbségi önkormányzati költségvetési irányító és költségvetési szervek, országos kisebbségi önkormányzati költségvetési irányító és költségvetési szervek, költségvetési rend szerint gazdálkodó egyéb szervek, önkormányzati társulások, gesztorönkormányzat, társulás, nonprofit szervezetek

Keretösszeg: 1 000 000 000 HUF (a konvergencia régiókban)

Pályázható összeg: min. 10 000 000 HUF  , max. 30 000 000 HUF

Szükséges önerő: 0%

Beadási határidő: 2012. április 15.

Internetes elérhetőség: http://www.ujszechenyiterv.gov.hu

   
  ELŐFIZETÉS
Előfizetés

  FACEBOOK

  HÍRLEVÉL
Email címem:
Keresés

Feliratkozáshoz adja meg email címét!

  KÖNYVAJÁNLÓ


http://jegyzo.hu/index.php?oldal=elofizetes

 
 


Szerkesztőbizottsági információk
BEMUTATKOZÁS
KAPCSOLAT

Jegyző.hu - Jegyző és Közigazgatás © hÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK
A Kiadó további oldalai:HVGORAC.HU,UJBTK.HU,HVGORAC.EU,PTK2013.HU,JOGKODEX.HU
buying valium online buy phentermine online without prescription